Ófehértó Község
Hivatalos Portálja
Főoldal Intézmények Gondozási Központ


Gondozási Központ

Cím: 4558 Ófehértó, Szent István utca 27.
Telefon/Fax: (42) 554-060
E-mail: baktine3@freemail.hu

Intézményvezető: Bakti Zoltánné

 

 

Röviden az intézményről

A község Gondozási Központja jelenleg négy szociális alapellátást működtet: idősek nappali ellátása, szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás. Az idősek nappali ellátása tizenhat éve működik 30 fő ellátottal. A szociális étkeztetésben érintettek száma emelkedő tendenciát mutat, ma már száz fölött van a számuk. Mindkét ellátás az önkormányzathoz tartozik.

A házi segítségnyújtás és a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás intézményfenntartó társulás formájában működik 2009-től Apaggyal, Besenyőddel, Levelekkel, Maggyal és Nyírtéttel - Ófehértó gesztorságában. Mivel helyi és kistérségi szinten növekszik a koruk, az egészségi állapotuk, valamint fogyatékosságuk miatt segítségre szorulók száma, szükségszerű a kapacitások bővítésére, új ellátások elindítására, az ezekhez szükséges infrastrukturális feltételek fejlesztésére.

Étkezés/ellátás:

Az intézménybe beköltöző, ugyanazt az életvitelt folytathatja, mint amit korábban megszokott, azzal a különbséggel, hogy itt segítünk megoldani azokat a problémákat, melyek lakhelyén élve esetleg nehézséget jelentettek. Az intézmény által nyújtott összes szolgáltatással igyekszünk lakóink maximális kényelmét szolgálni, minden igényének és szükségletének eleget tenni.